A Telki Ágnes Gyógyszertárban és a perbáli Szent Ferenc Gyógyszertárban egyaránt vásárlóink rendelkezésére áll testkontroll készülékünk.

Készülék az alábbi paramétereket méri:
- Testsúly (kg)
- Test magasság (cm)
- Vérnyomás (Hgmm) / pulzus (/perc)
- Testzsír (kg)

A fenti adatokból a gép kiszámítja a B.M.I. azaz, a testtömeg indexet, ill. a test zsírtartalmát is.

A mért, számított eredmények kinyomtatásra kerülnek. A WHO által nemzetközileg megállapított egészségügyi határértékek, ajánlások is megtalálhatók a papíron. Ezzel lehetőség nyílik az összehasonlításra, tájékozódásra.
A készülék által mért értékek tájékoztató jellegűek, tehát nem orvosi lelet!

A mérés menete, készülék használata:

Amennyiben Ön még nem ismeri az ilyen típusú készülékeket, figyelmesen olvassa végig ezt a részt. A gyógyszertárban is felvilágosítjuk a készülék használatáról.

Mérés előtt vegye le az óráját, vagy karkötőjét, amennyiben vérnyomásmérést is kér.

Álljon a mérlegre! Egy kedves női hang végigvezeti a méréseken, figyeljen jól! Először testsúly, majd a magasság mérése következik. Ezután következik a vérnyomásmérés, a madzsettába helyezze be kezét. Ha úgy érzi, túl erősen szorítja, nyomja meg a piros gombot és a készülék nyomásmentesíti a madzsettát. A testzsírtartalom mérés ezután következik. (Amennyiben ezt nem szeretné megmérni, ekkor lépjen le a mérlegről.) A testzsír mérés a készülék jobb és bal oldalán található fémérintkezőkkel történik. Ezeket kell megfogni, amikor a gép erre kéri.

A mérések után megadhatja nemét (ezzel a BMI érték pontosítható): piros = hölgy; zöld = férfi; Majd az életkorát adja meg a gépnek: 30év alatt a zöld gombot kell nyomogatni, amíg a kívánt értéket el nem éri, 30 év felett a piros gombot kell nyomkodni. A készülék kinyomtatja az eredményt, ami elvihető.

Fontos figyelmeztetés! Amennyiben Ön gyermeket vár, vagy szívritmus szabályzója van, a testzsír mérést ne végezze el! (Ezt adott időben a mérlegről való lelépéssel teheti meg.)

Egy teljes mérés ára 100 Ft.-

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

 

A honlap oldalain található információk nem elegendőek ahhoz, hogy betegség esetén elkerülje a szakember felkeresését. A gyógyszerek alkalmazásával összefüggő kockázatokról, és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, illetőleg kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét!

Figyelmeztetés!

A honlapon olvasható gyógyszerekkel kapcsolatos információk nem helyettesíthetik a megfelelő szakember megkeresésének szükségességét betegség fennállása esetén!

2009 © Centaurii Bt. Minden jog fenntartva!